Mart Anton


Posted on august 5th, by Oppija in Õppinud räägivad. Mart Anton kommenteerimine on välja lülitatud

Koolituspaik asub muust mailmas pisut eemal. Üle kivide ja kändude jõudsin lõpuks kohale. Auto bensupaak oli tühjaks saanud. Epp lubas lahkesti tema elektrigeneraatori kütust laeanata. Nende maja pole vooluvõrgus ja sõltub voolust, mida generaator annab.

Olin Epu juures kaks päeva – neljapäev ja reede 29-30 juuli. Minu mission – õppida ära veestart. Vähese tuule tõttu jäi see ära. Tegin hoopis asju, millest ei osanud unistadagi.

Mere äärde jõudes oli surfitund juba alanud. Veel oli Ave ja Epp teda juhendamas. Siis tuli minu kord. Õppisin purje kokku panema, nii et ülalt teisel aknal kõveruse 0 punkt õige koha peal oleks. Läksime Epuga sverdilaudadega merele. Sõitsime kivide vahel slaalomit. Kohale ujus Epu koer Betty, ronis Eppu lauale ja sõitis koos temaga. Äikese liginedes ja randusime.

Edasi tegid tublimad meist maitsvat süüa ja teised vaatasid pealt. Epu maja on värske, avar ja puidust. Rääkisime ametitest, resimisest ning muust põnevast. Epul on olnud palju ameteid. Ave on jurist. Ta jätab teisi juriste tööta koostades vaidlusi välistavaid kokkuleppeid. Osad küsimused panid mõtlema: kas peaks enast sundima „õeti“ käituma või võiks ennast mõnikord pisut vabaks lasta ? :)

Õhtul läks Epp koos Remoga lammaste aedikut nihutama.
Läksin kaasa ja lõin ka käed külge. Avastasin, et
a) elektrikarjus ei tööta – aku oli tühjaks saanud,
b) vikat lõikab paremini, kui tera nurga all hoida.

Ööbisin ligidal Varbla Puhkekülas. See osutus ootamatult puhtaks ja luksuslikuks kohaks.

Järgmine hommik puhus mõnus kõva tuul aga laine oli väike. Sõitsime seal samas Varbla Puhkekülas – Epp, Ave ja mina. Epp rääkis kus kivid on ja merele! Olen ainult korra elus sõitmist nii palju nautinud, kui nüüd kihutades 5.7m2 purjega lahele.

Siis kukkusin ma trapetsiga purje otsa, trapetsi konks tungis aknast läbi ja rebis selle servani lõhki. Kukkudes tuleb langeda poomile ja mitte purje peale! Epp, lahke hing, andis mulle oma 5m2 purje ja sõitsime minu komplektiga korda-mööda.

Mu 2004 aasta 150L Fanatic osutus oludele sobivaks! Kui käed ära väsisid, siis proovisin trapetsit. Trapetsi leiutanud inimene on hea :) Sõitsin kokku 3 tundi. Olen harva nii väsinud olnud. Läksin kalipso seljas puhkekülasse sööma. Jätsin neile jootraha ja märjad jäljed põrandale.

Hiljem kutsus Epp mind oma koju taastuma ja sööma. Ave õpetas mulle hakklihakastme tegemist. Mäletan, et tundsin ennast väga hästi. Ongi kõige tähtsamad asjad öeldud. Tänan Epp asjaliku juhendamise ja sooja vastuvõtu eest!

Kommenteerimine on suletud.