Venezuela


Posted on mai 31st, by Epp in Reisid, Venezuela. Venezuela kommenteerimine on välja lülitatud

Venezuelasse – Margaritale – saame, kas läbi Frankfurdi või Londoni. Mõlemal juhul on tegemist charterlendudega.
Tallinnast otsime sobivaima lennu. Ette võib tulla ööbimine Saksamaal või Inglismaal, kui lennuajad ei võimalda teisiti.
Isla Margarita on tuntud ka kui Kariibi pärl või Isla de Tourism – ei tea küll miks, sest tohutuid turistide horde seal reeglina küll ei kohta: gigantsed kaubanduskeskused on täidetud keskklassi kohalikega; taksodega, mida pidavat sel Hiiumaa mõõtu saarel olema mitu tuhat, vuravad ringi margaritalased, randades päevitajadki on enamus tõmmunahalised. Loogiline järeldus – tõenäoliselt on siseturismil suur osa.

Margarita saar asub Venezuela ranniku lähedal (ca 40 km). Püsiühendus mandriga on olemas nii laeva kui ka lennukiga.

Margarital

oleme paar-kolm nädalat märtsis – aprillis, siis peaksid tingimused olema stabiilselt head.

Saare rahvaarv on ligikaudu sarnane Tallinna omaga (ca 400 000). Pealinnaks on La Asunción, mille lähedal Porlamaris asub rahvusvaheline lennuväli.

Takso on neil seal kordi odavam kui meil! Hinnad on fikseeritud tabelis (märgitud sihtpunktidesse jõudmise maksmused), mis reeglina juhil ka kaasas ( taksomeetreid pole) Mõistlik enne sõitu tasu üle küsida! Taksodena kasutuses erinevad autod – parim valik on vanad ameeriklased…:O)

Ilmaga on lood eriti magusad. Päike paistab väidetavalt 320 päeva aastas! Ja võib olla väga tuline.

Keskmine õhutemperatuur langeb detsembris ning hakkab taas tõusma jaanuaris (veebruaris – märtsis on korraks “jahedam”). Nii vesi kui ka õhk on päeval 25 – 30 C. Vahel võib õhutemperatuur olla ka soojem. Vihma sajab harva lühikeste hoogudena, mis satuvad tavaliselt varastele hommikutundidele. Tuul on hommikuti tagasihoidlikum.


Miks Margarita? Mitmesaja meetri kaugusel rannast on võimalus jalad põhja saada. Seega, sobiv nii algajatele kui ka edasijõudnutele, kellel näiteks veestardi harjutamine käsil on. Treenerite käe all saab harjutada 5 päeva nädalas. Vesi on hea soe.
Rannas on olemas mitmekesine valik maitsvat toitu pakkuvaid kohvikuid. Ning reeglina ei ole heatasemelised hotellid kaugemal, kui mõnisada sammu rannaliivast. On olemas ka mitu surfivarustust müüvat poekest. Internetti pakuvad nii hotellid kui ka netikohvikud.
Aftersurf on heal tasemel – leiate sõbralikke surfareid igast maailma osast.

Õhtuti toimuvad peokesed kus peategelasteks rumm & koola koos Paskowski, Gollito ja teiste freestyle’i kunnidega. Nad on suhteliselt tagasihoidlikud valitsejad. Või noh, enamasti…:O)

Kommenteerimine on suletud.